• Fri fragt ved køb over 799 DKK
  • Gratis retur v/byt
  • 50 dages retur
  •  
  • phone+45 32 12 88 66
  • E-mærketVi er E-mærket
  • Trustpilot:

Lampeskærme

Er du til drømmende designs, stilrene linjer eller farverige kreationer? Lampeskærme findes i dag i mange forskellige former, farver og størrelser, og med en lampeskærm har du rig mulighed for at sætte dit personlige præg på hjemmet. Hos Luxer finder du både de klassiske lampeskærme i stof men også et bredt udvalg af moderne lampeskærme, hvor du frit kan kombinere et ophæng eller en lampestander med din favorit lampeskærm.

Hvad er en lampeskærm?

En lampeskærm er, som navnet antyder, en skærm der helt eller delvist omgiver lyskilden i en lampe. Skærmen kan enten give et diffust og blødt lys i alle retninger eller afgive et mere koncentreret lys i bestemte retninger – ofte nedadvendt mod bord eller gulv. Lampeskærme kan i dag være fremstillet af de fleste materialer, men findes ofte i stof, papir eller plast. Fælles for lampeskærme er at de som regel købes separat uden hverken lyskilde eller nogen form for ophæng eller lampestander.

Montering af lampeskærme

Har du allerede en lampe hvor du ønsker at udskifte din gamle lampeskærm, skal du være opmærksom på at der findes mange forskellige måder at montere lampeskærmen på. Og det er selvfølgelig vigtigt at din nye lampeskærm kan monteres på din eksisterende lampestander.

Hos Luxer har vi valgt at fokusere på lampeskærme til fatninger med omløbsring. Disse monteres direkte på din lampes E27 (stor) fatning og spændes fast med fatningens omløbsring. Se eksempel på et pendelophæng der har fatning med omløbsring her.

Lampeskærme til bordlamper

Når du skal finde en lampeskærm til en bordlampe, skal du overveje hvilken størrelse din lampeskærm skal have. Har skærmen en for stor diameter, vil den fylde for meget og ofte virke som om den står lidt klemt. Er den derimod for lille – i forhold til bordet og øvrig placering i rummet – vil den omvendt virke for klejn.

Tænk også over hvilken højde lampen skal have. Og husk at lampeskærmen skal monteres på en lampefod som også skal medregnes i den samlede højde.

Design din egen lampe

En af de store fordele ved lampeskærme er, at du selv bestemmer om skærmen skal kombineres med f.eks. et pendelophæng eller en gulvstander. Nogle lampeskærme er selvfølgelig mest velegnet til en lampetype, men faktisk kan de fleste skærme sagtens bruges som både pendel, gulvlampe og bordlampe.

Den eneste forskel er om du monterer din lampeskærm på et pendelophæng eller på en høj eller lav lampestander. Danske Umage har omfavnet dette koncept og en lang række af deres produkter er netop lavet så du selv skal kombinere en af deres mange lampeskærme med deres moderne stativer og ophæng.
Du kan se alle Umages lampeskærme her og finde deres pendelophæng og lampestandere her.

Kundeanmeldelser

Det siger vores kunder om os

Varer ankommet til tiden, præcis som bestilt
Michael Frandsen
18. November 2020
God og hurtig service
Henrik
7. Oktober 2022
God personlig service
Vi er fuldt ud tilfredse med vores køb hos Luxer. Vi fik god og venlig service og vejledning i forbindelse med valg af lampen.
MBB
5. November 2019
Se alle vores anmeldelser på Trustpilot