• Fri fragt ved køb over 799 DKK
 • Gratis retur v/byt
 • 50 dages retur
 •  
 • phone+45 32 12 88 66
 • E-mærketVi er E-mærket
 • Trustpilot:

Pendler

En pendel lampe er ofte det oplagte valg når du skal have en lampe til spisebordet. Pendler kan også være en rigtig god løsning over køkkenbordet eller f.eks. ved sofaen. Uanset din personlige smag og din indretning i hjemmet, vil du altid kunne finde en pendel i et lækkert design der skaber hygge og atmosfære. Kendetegnet ved pendel lamper er at de hænger ned fra loftet i enten ledningen eller i en wire, hvilket også er årsagen til at de nogle gange kaldes for hænge-lamper.

Pendel lampe

Hos Luxer kan du finde mange skønne varianter af pendler i utallige farver, designs, former og materialer. De almindelige pendler kan bruges i de fleste scenarier, mens andre pendler egner sig bedst i visse situationer. Skal du bruge en pendel til spisebordet kan du måske overveje en langbordspendel, mens klyngependler ofte egner sig bedre i et hjørne af stuen hvor de, udover blot at give lys, også fungerer rent dekorativt.

Klyngependler og hænge-lamper

Pendel lamper kaldes ofte mange forskellige ting og det er ikke altid lige til at hitte ud af hvad der er hvad.
Nogle gange – som f.eks. med navnet hængelampe – er der blot tale om et andet ord for pendler mens der i andre tilfælde – som f.eks. klyngependel eller langbordspendel – er tale om en særlig slags pendel lampe.
En klyngependel er en pendeltype der består af flere lamper der hænger i hver sin ledning. Disse kan købes færdige, eller du kan skabe din egen klyngependel, ved at montere flere pendler tæt på hinanden.
En langbordspendel er omvendt en pendel der typisk er smal og aflang, enten med én bred lyskilde eller med flere forskellige lyskilder. Disse er en glimrende lampe til spisebordet, da lyset fra en langbordspendel fordeles over hele bordets længde i stedet for blot i midten under en almindelig pendel lampe.

Glas pendel, metal eller stofskærm?

Når du kigger på pendler, skal du ikke blot forholde dig til hvilken type af pendel du ønsker. Du skal også forholde dig til hvilket materiale lampen skal være lavet af. Dette kan nemlig have betydning for lyset samt for den stemning lampens lys skaber.

Glas pendel

Pendler af glas er blevet meget moderne og fås i dag i rigtig mange skønne former og farver. Her er nogle af de ting du skal være opmærksom på ved en glaspendel:

 • Pæren kan ses, så vi anbefaler en dekorationspære frem for en almindelig standard pære.
 • Hvis du ikke har lysdæmper skal du sørge for at lysstyrken ikke er alt for kraftig, da lyset ellers kan risikere at blænde.
 • Lyset spredes i alle retninger, hvilket bidrager til stemningen i rummet.

Pendler af metal

Det største udvalg af pendler finder du blandt metal pendlerne. Hvor de øvrige pendler typisk er runde eller firkantede, kan du få pendler i metal i et væld af former, farver og størrelser. Et par ting at overveje:

 • Lyset spredes ofte kun nedad og giver derfor ikke så meget hygge og stemning ud i det øvrige rum.
 • Kan typisk have et godt kraftigt lys uden at blænde.
 • Er en mere robust lampe, der i højere grad kan overleve f.eks. en flytning.

Pendel af stof

En pendel i stof anses af nogle for at være en gammeldags lampe. I dags fås lampeskærmene dog i mange designs og farver og kombineret med et lækkert ophæng, kan en pendel lampe i stof give et meget moderne look. Her er også et par ting at bemærke:

 • Giver et godt lys nedad og ofte også lys op gennem toppen samt et dæmpet lys igennem skærmen. Dette bidrager til den samlede belysning i rummet der gerne opleves mere blød og behagelig end de andre pendler.
 • Kan være skrøbelige og ikke holde til så meget, ligesom de kan være lidt sværere at rengøre.
 • Fås i mange farver, forskellige stofstrukturer og både med og uden motiver.

LED pendler og pendler til LED

I dag findes der mange pendler der kommer med indbygget LED. Her får du ikke en lampe med en traditionel pære i, men derimod et indbygget LED panel. Dette giver en større flade med lys og dermed et blødere og bedre fordelt lys. LED lamper er ofte lidt dyrere, men til gengæld slipper du for selv at købe og skifte pærer. I pendler uden LED panel, vælger du selv din pære. Vi anbefaler naturligvis at du vælger en LED pære, da disse pærer bruger meget mindre strøm end andre pæretyper. Hvis pæren i din ny lampe er synlig, skal du overveje om du bør have en dekorationspære i stedet for en af de klassiske og traditionelle pærer. Dette giver et ekstra touch til lampens udseende - både når den er tændt og når den er slukket.
Uanset om din nye lampe er med indbygget LED eller om du selv skal finde en pære, så skal du også overveje om lampen skal kunne dæmpes. Husk at LED pærer har en lang levetid, så selvom du måske ikke har en dæmper eller behov for dæmpning i dag, så kan det sagtens være at pæren lever længe nok til at det bliver aktuelt om den kan dæmpes eller ej.

En stor eller lille pendel lampe

Mange pendler laves i flere størrelser og vi bliver tit spurgt om den ene eller anden størrelse er bedst til køkkenbordet, eller til et spisebord med plads til 6 personer. Ligeledes om den ene eller anden pære er bedst og hvilken lysstyrke der vil være mest velegnet. Desværre er der ikke et endeligt svar, da det jo langt hen ad vejen afhænger af personlig smag og af om lampen skal bruges til hyggebelysning eller til læsning af yndlingsbogen. Men er du i tvivl, er du naturligvis velkommen til at kontakte os – vi sidder klar både på telefon og på mail.

Kundeanmeldelser

Det siger vores kunder om os

Hurtig ekspedition! Og ok priser. Handlet der flere gange :-)
U.Mogensen
18. Marts 2021
Super service, hurtig levering, alt ok.
Steen Rasmussen
28. Januar 2021
Hurtig levering og udlevering
Tak fin service 😄
Inger Marie Bisgaard
8. Juli 2022
Se alle vores anmeldelser på Trustpilot